Hemligheten bakom digitaliseringens buzzwords

Vad betyder de egentligen?

Affärsvärlden kokar idag av modeord såsom AI (artificiell intelligens), machine learning, prediktiv analys och data mining m.fl. Start-ups såväl som traditionella bolag pumpar blixtsnabbt upp sina bolagsvärderingar genom att krydda erbjudanden och lösningar med dessa ”buzzwords”. 

I den här föreläsningen börjar vi med att avmystifiera begreppen och visar att det egentligen handlar om metoder som funnits i hundratals år, för att sedan visa på möjligheter för företag (oberoende av storlek och resurser) att själva komma igång och använda det i sin verksamhet – oavsett vilket begrepp som ni sedan väljer att använda.  

Denna förelänsing är organiserad av Sygain.

Om föreläsarna:

Karl Wahlin

Karl är doktor i statistik och statistikkonsult. Han har tidigare bland annat arbetat som universitetslektor i statistik vid Linköpings universitet. Karl är vidare författare till statistisk facklitteratur och bidrar regelbundet till vetenskapliga artiklar.

Niklas Kruse

Niklas har över 15 års erfarenhet av IT-branschen där han arbetat med ledande företag inom bland annat analys och informationshantering.

 

Välkommna till Klarabergsviadukten 63, den 24/9 klockan 12!

Detta är event är gratis, men med ett fåtal platser kvar ! Registrera er här för att säkra er plats